2010. március 1., hétfő

A dolgok, ahogy vannak

Jó látni magam. Na, nem a tükörben, azon most dolgozni kell még. Azt, hogy most nem feszülök rá dolgokra, nem akarok világot megváltani, nem akarok bizonyítani mindenáron, csak ami egészséges. Vannak nehézségek persze.
Rögtön itt van a diéta. Halad, persze ésszel, mert a mostani kapkodós meló mellett, mikor nem mindig tudom a következő pillanatban hol leszek, nehéz tervezni. Azt azonban tartom, hogy nem iszok alkoholt - ok, csak csütörtök óta, de akkor is, volt már csábítás -, sok gyümölcsöt fogyasztok, valamint csak vizet és gyümölcsteát. Még fekete teát sem.

Aztán eltűnődtem, hogy nem úgy jut már eszembe pár emlék és dolog, hogy igazam van, de miért nem látják be? Nem kell foglalkozni. ezzel, ezt eddig is tudtam, de el is kell tudni fogadni. El kell mondani, ha úgy érzi az ember, és ami tanulság belőle azt vagy megfogadják, vagy nem. Viszont nem izgat már, mert más dolgok foglalkoztatnak. Csalódtam is persze kicsit, de ez a mostani állapotomban lényegtelen. Múlt héten jutottam ebbe az állapotba és felszabadító volt. Csalódtam már - utólag - magamban is, de elfogadtam, hogy ember vagyok és hibázok, és tudtam mástól bocsánatot kérni évekkel később. Viszont nem fog hiányozni azt hiszem a bocsánatkérés , pont ezért jó, ha mégis kapok. Örülök, hogy rendeztem a dolgaimat másokkal, és másként tudok már beszélni pár emberrel.

Ami plusz és fontos: nem begubóztam, hanem nagyon is kinyíltam az utóbbi fél évben. Ez is hozzájárult a mostani állapotomhoz. Még hálás is lehetnék az elmúlt időszakért, mert pár emberen keresztül tovább szélesedett a világképem, és kaptam pozitív, jó visszajelzéseket. Ezek mind-mind fontos dolgok. Voltak lányok, akik között volt aki flört volt, testi kontaktus nélkül, volt akivel csak haverkodás, és volt akit komolyabban el tudtam volna képzelni, de mind fontos volt az elmúlt fél évben. Kialakultak ezekből új barátságok, ismeretségek is. És ez jó.

Eljutottam addig, hogy most már megint el tudok fogadni magam mellett valakit. A szükséges idő eltelt, tanulságai megvoltak. Lesznek még kisebb utózöngék, de ez az élet rendje és szépen beleilleszkedik majd a hétköznapokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése