2013. október 8., kedd

Képmutatás

Igen. A képen az látható amire mindenki gondol. Szopás. Sőt, a filmben is megmutatva a végén.A képmutató kritikusok, és a hollywoodi álomgyár le is írta Chloë Sevigny-t, aki pedig jó színésznő, gondoljunk csak a Fiúk nem sírnak női mellékszerepére Hillary Swank mellett. Pedig nem tett mást, mint filmen megmutatta, hogy sokan mit csinálnak, hogy olyan szerepet kapjanak meg, amiben nincs szex. Ami meg a villákban történik, az a villákban történik.


A zeneszerző is nagy kedvencem, és ez a dal is.
A zenét hallgatva jutott eszembe a film, a borító, a jelenet, és az a képmutatás, ami ezután jött. Sokan ilyenek a "mindennapi" életben is, munkában, magánéletben. Nem, nem haragszom a világra, csak eszembe jut ez, mikor páran megítélnek, és hallom, de én már csak - gúnyosan, ami tudom nem szép dolog - elmosolyodok, és az jut eszembe, hogy én legalább őszinte vagyok. Mások is, akik ilyenek, őket is megítélik, meg bírálják. 

Ezért kell a barátokra figyelni, és velük sok időt tölteni, meg odafigyelni arra, hogy azokat ne bántsuk meg, és ne üldözzük el magunk mellől, akikre számíthatunk. Akár úgy is megtehetjük ezt, hogy nem akarunk mi rosszat, csak nem figyelünk oda eléggé, csak "élünk", megvalósítunk, és szeretjük őket, és nem is vesszük észre a nem jó irányt. Ami a szétcsúszás kezdete lehet. Ezért örültem annó, mikor 2008-ban visszakerült az életem a rendes kerékvágásba, mert nagyon nem figyeltem oda előtte, kicsit szétcsúsztam, de aztán a barátok, és egy akkor - ismét - az életembe belépő személy miatt még a kisiklás előtt visszamentem a megfelelő sínekre. Ez is hosszabb történet lehetne, és nem is erről akart  szólni a poszt, de kicsit elkalandoztam, bár ez is fontos. A barátokra figyeljünk, vigyázzunk, mert a képmutató emberek tömegében ők a mentőcsónakjaink, ahogy mi a barátainknak.

A képmutató emberek pedig végül egyedül maradnak, akkor is ha van mellettük valaki, és ez így van rendjén.

1 megjegyzés:

  1. Akit érdekel a jelenet, az az életkor megadása - mindegy mit adsz meg, csak 1995 előtti születési időpont legyen -, annak itt a jelenet, ami Cannesban kiverte a biztosítékot:
    http://www.traileraddict.com/clip/the-brown-bunny/blow-job-scene

    VálaszTörlés