2014. március 19., szerda

Adj bele mindent

ha valamit komolyan akarsz... Szerettél? Szeress újra! Egy csalódás nem veheti kedved! Újra tetszik akivel voltál, újra vele lennél? Jól érzed magad vele? Nosza! Nem csak a töltött káposzta jó melegítve. Évek, de akár hónapok alatt változhat annyit az ember, hogy már képes újra szeretni, de már nem arra figyel, ami zavarja, és meghaladja önmagát, mert aminek egyszer vége volt, az lehet még egyszer jó. Máshogy, ahogy minden változik, úgy egy kapcsolat is. Nem olyan egyenes és törésmentes, mint a sima acél, lehet itt ott hegesztve van, de ki mondta, hogy a másikra van esély? Ki mondta ugyanakkor, hogy nincs? Tedd amit érzel, de ne alkoss előre ítéletet, gondolatot, és adj bele mindent!

Nem jó a munka, nem elégít ki, többet szeretnél elérni? Merj továbblépni! Nem becsülnek a munkahelyen, a megbízónál? Harcold ki ami jár, vagy mondj fel, keress jobbat! Csak adj bele mindent!

Munkában, szerelemben, tanulásban, mindenben menj teljes gőzzel. Egyszerűen merd élni az életed, és egy döntést, ha meg kell hozni, akkor hozd meg. Gondolkodj, de a szíved is gondolkodjon! Mindent bele kell adni, mert csak így megy ez. Félgőzzel nem. Elhatározás után pedig tarts ki, tartsd magad ahhoz, amit elhatároztál. Van persze, hogy nem érsz célba, de ez nem kudarc. A kudarc az, ha nem tettél meg minden a sikerért. Adj bele mindent!

Ezt - is - jelenti nekem ez a vers, és ezért is tetszik. 

Amellett, hogy kitűnő a vágás, a zene, az egész, köszönöm a készítőnek ezt az élményt. Bukowskinak - az eredeti Hank Moody - pedig, hogy képes volt írni, és nem csak inni, és, hogy nem keresett kifogásokat. Azt is teljes gőzzel csinálta, de a verseit, köteteit is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése