2013. szeptember 19., csütörtök

Változások, rendezettség

Van olyan szituáció, mikor másként látják a dolgokat a körülötted lévő emberek. 
Akit szeretsz, és viszont szeret, az is. És nem biztos, hogy a legjobb színben látja. Úgy is érezheted, hogy nem értenek meg. De hogyan várhatod el, hogy a fejedbe lássanak? Nem tudják, ha nem mondod el, hogy mik a tervek, mit akarsz megtenni, min akarsz változtatni. Vagy lehet nem hihető. Vagy ilyet hallott, ott nem valósult meg, az az ő tapasztalata, ezért neki nem ennyit kell mutatni. Lehet persze szólni is, és értékelem, amikor valaki szól. Amikor mások szólnak, akit szeretsz, aki a barátod, arra oda kell figyelni. Hiszen ezért is vagytok barátok. Nem csak a jót akarod hallani, hanem azt is, ha valami nem a legjobb. Mert akkor tudsz javítani.


Elmondhatod ekkor, hogy mi miért volt, és mit tervezel a megváltoztatására a dolgoknak. Ekkor sem biztos, hogy - a barátságtól, vagy szerelem/szeretettől függetlenül - rögtön el is hiszik, vagy megértik. Nem azért, mert nem barátok, hanem éppen azért. Így is szeretnek téged. Elfogadnak, de ismernek. Ez természetes, és ezen én régen túltettem magam, mert először persze rosszul esik kicsit, de ha ellentétesen csináltál eddig dolgokat, akkor hogyan várhatod el, hogy rögtön hihető is legyen a változás?


Természetesen magadért kell változni, javítani - azt mindig lehet -, de van olyan szituáció, amikor igenis a másik indukálja a változást, és akarsz érte is, ami végső soron szintén magadért való változás, hiszen neked akkor jó, ha a másik felednek is jó. Magyarán, van amikor a kezdődő változásokat gyorsítja valami.


Én is elindítottam ismét változásokat. Másnak is volt ehhez köze, és jó lett volna együtt, meg együtt tervezve ezt, de azt kell nézni, hogy mennyi minden jobb lesz megint. Még jobb. És ezért kellenek néha mások, hogy kicsit megmozdítsanak, és a sok dolog közül valamit kiválassz, amit régen is meg akartál tenni, de más "befurakodott" elé.

Várom a változásokat :) Jó, hogy megtörténnek, és örülök mindenkinek aki részt vett ebben, bármilyen szinten, és amikor lefulladt a saját elhatározás, segítettek beindítani újra a változások motorját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése