2008. december 27., szombat

Piacgazdaság és a vásárlói szokások

Karácsony és szilveszter között úgy látszik ez a szó csak az élelmiszeriparban és multiknál létezik. Amelyik bolt ezen kívül szombaton nyitva szokott lenni, az most nincs. Nem is izgatna különösképpen, ha nem most lenne szükségem festékre, gipszre, glettre, meg egy új spaklira. Van persze praktiker, obi, meg más, de odáig kimászni kicsit unalmas, főleg, hogy időre vissza kell érnem. Annyira meg ismerem magamat, hogy ha már kint vagyok, akkor megnézném az új szerszámokat, munkalapokat, meg mindent. Hátha látok valamit, amit még haza lehet hozni.
Egyébként ezek a helyek veszélyesek. Olyanok, mint az Interspar. Bemész, gyönyörű üzlet, szép választék és alig bírsz kijönni. Jól meg vannak tervezve, hogy miként tartsanak bent. Természetesen vannak esetek amikor célirányosan végigszántasz a kasszáig, kezedben az áruval, de ha van kis időd, akkor rászánod azt a felfedezésre. Na, ebből lesz a sok idő.
Az egész post csak azért született, mert most ez hátráltat egy picit. A beszerzéseket el kell tenni másik napra, de a konyha festését meg kell oldani záros határidőn belül, ami azt jelenti, hogy vasárnapi nap kell kimenni. Azaz holnap. Végső soron az is csak egy nap. Festés elkezdésére is pont ideális. Azután jöhet minden egyéb. Lesz még itt dolog bőven, mire a lakásból otthon lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése