2009. április 14., kedd

A vonzás törvénye

Nem vagyok egy ezoterikus ember, bárki megmondhatja. Van persze nekem is hitem, de én nem egy nagy, felsőbbrendű, szakállas Istenben hiszek vagy a sok karú Sívában, hanem egy felsőbb hatalomban, ami biztosan van valahol, de nem irányít mindent. Mint akik úgy gondolták, hogy létezik Isten, de magára hagyta a világot. Szerintem nem hagyta magára, de nem irányít, nem avatkozik állandóan közbe, nem írja meg a sorsot. Ennyi bevezető után pedig nézzük csak meg, mit mond a vonzás törvénye.

"A mai felfogás szerint a vonzás törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondulunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. A gondolatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok.

Ahhoz, hogy irányítani tudjuk ezt az energiát, négy dolgot kell gyakorolnunk:
  • Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az univerzumtól. (Az Univerzum fogalmát tágan használják: teremtőként, Istenként vagy bármi másként is felfogható.)
  • Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.
  • Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.
  • Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz.
Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti."

Na, a négy alapelvvel nem értek teljesen egyet, de az első pont első felével és az utolsóval mindenképpen. Valamint az utolsó mondattal is. Arra gondolsz, hogy valami talán hiányzik, egyre jobban úgy érzed. Ha nem éled meg a dolgaidat, ha nem engeded el magad, ha arra gondolsz, hogy később ez visszaüthet, akkor meg így fogod megélni a dolgokat.

Köszi Sz.Zolinak, hogy emlékeztetett erre a dologra.

1 megjegyzés:

  1. Én hiszek a sorsban.. és abban még inkább hiszek, hogy nekünk is közünk van hozzá. Hogy nem csak egy út van kijelölve, és van döntési lehetőségünk.

    VálaszTörlés